Matgodt

Oppskrifter for både fest og hverdag

By

Ovnsbakt gnocchi med tomat og mozzeralla

gnocchi-ovnsbakt-tallerken
Smak av italia som ikke er spaghetti:) Liker du potet, liker du gnochhi.

Ingredienser
(2-4 porsjoner)

Gnocci:
gnocchi
500 g poteter (mandelpotet er best)
150 g hvetemel
100 g parmesan, finrevet
1 stk egg
salt

Tomat- og mozzarellasaus med kjøttdeig:
3 ss olivenolje
2 stk løk, finhakket
12 dl hakket tomater
450 g kjøttdeig
2 fedd hvitløk, finhakket
2.5 dl fersk basilikum
250 g mozzerall
ca 1 ss sukker
salt og pepper

Fremgangsmåte

Gnocchi:
Vask potetene og damp dem med skallet på til de er møre. Skrell potetene. Mos dem fint mens de er varme. Alternativt kan du steke dem i ovn, hele. Lag da først hull i skallet med en gaffel. Stek dem på 200 grader i 1 time (sjekk at de er ferdige). Med denne metoden så vil du bli kvitt en del fuktighet. Det er den fordel at de er så tørre som mulig.

Ha mosen ned på bakebord strødd med hvetemel eller i en stor bolle. Mindre fancy men funker! Lag en liten grop i mosen, der du har oppi eggeplommene. Elt sammen med litt og litt hvetemel til en glatt deig. Deigen skal ikke være klissete. Dersom den er det så tilsett mer hvetemel. Dette kan variere masse siden fuktigheten til potetene kan variere en del.

Del opp deigen, og trill ut fingertykke ruller. Del dem opp i emner på størrelse med en valnøtt. Trill til en avlang kule, klem den mellom pekefingeren og en gaffel. Legg de ferdige gnocchi på bakebordet, lett drysset med mel.

Når alle er ferdig, legger du noen gnocchi om gangen i saltet kokende vann. Pass på å ikke ta for mange i gryten.
gnocchi-koke
La dem trekke ca. 2-4 minutter på svak varme. Når de stiger til overflaten er de ferdige. Ta de opp med en hullsleiv og får renne godt av seg.
Dersom du vil gi dem en ekstra smak så kan du steke dem raskt i en stekepanne med litt olje i til den får ei brun stekefarge på begge sider.

Tomatsaus:
Stek kjøttdeigen og legg den på en tallerk. Stek løken i en gryte til den har myknet litt. Ha i hvitløk og tomatsaus og koke i ca. 10 minutt eller til sausen har tyknet litt. Riv basilikumen og ha den i sausen. Ha i sukker. Smak til med salt, pepper og sukker.

Legg gnocchien og kjøttdeigen i sausen. Riv mesteparten av mozzorellaen og bland inn i sausen. Ha alt over i en ildfast form. Strø resten av mozzarellan over. Stek i 220 grader i ca. 10 minutter eller til mozzarellaen har smeltet og blitt gyllen. Server med fersk basililum og en grønn salat til.
gnocchi-ovnsbakt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *